PHP development: dit is wat jij moet weten!

door | 3 apr,2024 | IT in het algemeen

Leestijd: 3 minuten

PHP development heeft zich ontvouwd tot een van de populairste onderdelen binnen de webdevelopment, mede doordat het een grote hoeveelheid aan mogelijkheden voor dynamische en interactieve websites biedt. Maar wat is het eigenlijk, hoe kun jij aan de slag in dit werkveld en, niet geheel onbelangrijk, wat ga jij verdienen? In deze blog beantwoorden wij al jouw vragen.

Wat is PHP?

De betekenis van PHP was oorspronkelijk Personal Home Page maar dit is later verschoven naar Hypertext Preprocessor. Het is een programmeertaal voor het maken van dynamische websites en webapplicaties en vormt de basis voor verschillende platformen waaronder WordPress. PHP is een server-side scripttaal (SSS) wat betekend dat het draait op een server en alleen het resultaat ervan op de webpagina wordt getoond. Dit is een groot verschil met client-side scripttalen (CSS) waarbij de webpagina en code op de computer zelf worden uitgevoerd. Een voorbeeld daarvan is Javascript. Een groot voordeel van PHP is dat het snel en zeer stabiel draait op vrijwel alle systemen.

Wat is een PHP developer?

Een PHP developer is een softwareontwikkelaar die gespecialiseerd is in het gebruik van de Hypertext Preprocessor programmeertaal voor het bouwen van websites, webapplicaties en andere web toepassingen. In deze functie zul jij aan de slag gaan als backend developer en ben jij verantwoordelijk voor de ”achterkant” van diverse (web)applicaties.

Wat doet een PHP developer?

Een PHP ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het bouwen, onderhouden en verbeteren van websites en webapplicaties. Uitgaande van de behoeften van de klant bouwt en ontwikkeld een PHP ontwikkelaar de gewenste toepassingen. Daarnaast behoord het meedenken over de benodigde functies en gegevens die erin verwerkt moeten worden tot de werkzaamheden. De specifieke taken variëren vaak afhankelijk van het project, de organisatie en het niveau van de developer, maar over het algemeen omvatten de taken onder andere:

  • Software ontwikkelen
  • Klantwensen omzetten in concrete plannen
  • Software testen en verbeteren
  • Software onderhouden en updaten

Wat is het gemiddeld salaris van een PHP developer?

Het salaris kan afhangen van diverse factoren waaronder kennis, (opleidings)niveau, werkervaring en type functie. Daarnaast kun je in bepaalde sectoren meer verdienen dan in andere. Gemiddeld verdient een junior PHP developer in loondienst tussen de €2.500 en €3.000 bruto per maand terwijl een medior PHP developer een salaris tussen de €3.000 en €3.500 per maand krijgt. Als senior PHP developer kan dit oplopen tot zo’n €4.000 of meer per maand. Hier bovenop heb je natuurlijk ook nog recht op vakantiegeld en een minimum aantal vakantiedagen. Benieuwd wat jij kunt verdienen? Check onze marktwaardetool!

Hoe kan jij PHP leren?

Wil jij aan de slag binnen de PHP development, dan zijn er verschillen de routes die je kunt nemen om jouw vaardigheden op te bouwen. Je kunt ervoor kiezen een programmeeropleiding of een PHP cursus te volgen. Dit biedt een gestructureerde manier van leren onder begeleiding van ervaren docenten. Een andere optie is jezelf te onderwijzen door middel van zelfstudie, dit vereist echter discipline en doorzettingsvermogen doordat je zelf verantwoordelijk bent voor jouw leerproces. De eisen verschillen per organisatie wat maakt dat een afgeronde opleiding niet overal een vereiste is.

PHP developer opleiding

Een opleiding tot PHP developer biedt niet alleen technische kennis, maar ook praktische ervaring door middel van projecten, oefeningen en stages. Hierdoor kun jij jouw vaardigheden in de echte wereld toepassen en jezelf klaar maken voor een succesvolle carrière in dit vakgebied. Geef jij de voorkeur aan een formele opleiding om voldoende voorbereid te zijn op jouw carrière in de PHP development, dan bieden de volgende opleidingen een goede basis:

  • Informatica
  • Technische informatica
  • Computer Science

Kortom, PHP is een programmeertaal gebruikt voor het bouwen, onderhouden en verbeteren van dynamische websites, webapplicaties en andere web toepassingen. Verschillende wegen kunnen leiden naar een functie in dit vakgebied waardoor een opleiding niet altijd een vereiste is. Toch geeft het vaak wel een goede basis. Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen? Neem contact met ons op!

Code your way to happiness

Recente Blogs

Financial Planning 12

Vul de marktwaardetool in

Check of jij een match bent met Generation It

Ontdek jouw marktwaarde en jouw match met Generation IT door onze marktwaardetool in te vullen. Door deze tool in te vullen, krijg je inzicht in de waarde van jouw vaardigheden en ervaring in de huidige IT-markt. Dit brengt je niet alleen dichter bij het vinden van jouw ideale baan, maar geeft je ook inzicht in hoe je presteert ten opzichte van anderen in jouw vakgebied. Het proces is eenvoudig en volledig vertrouwelijk. Jouw antwoorden geven ons de informatie die we nodig hebben om jouw marktwaarde te bepalen en de best passende kansen te vinden. Neem die twee minuten de tijd; het kan jouw carrière een enorme boost geven.

Financial Planning 12