Leestijd: 3 minuten

Als developer breng je waarschijnlijk heel wat uren door achter je computer, codeer je erop los en los je complexe problemen op. Maar zelfs de meest gepassioneerde ontwikkelaar verdient af en toe een pauze. Wat is er dan beter dan ontspannen met een goede film die je niet alleen vermaakt, maar waar je tech-hart sneller van gaat kloppen. Hier 6 uiteenlopende films/series die variëren van puur entertainment tot informatieve documentaires.

1. Silicon Valley

Duik in de wereld van jonge software-ingenieurs die de grenzen van technologie en humor verkennen in “Silicon Valley.” De serie neemt je mee op een rollercoaster van innovatie en chaos, waar Richard Hendricks, gespeeld door de briljante Thomas Middleditch, zijn eigen startup, Pied Piper, probeert te lanceren te midden van hilarische situaties, excentrieke collega’s, en meedogenloze concurrentie. Bereid je voor op een adembenemende reis door de absurditeiten van de techwereld, waar elke code een verhaal vertelt en elke lach een knipoog is naar de echte Silicon Valley.

 

2.The billion dollar code

In de late jaren 90 bedachten een kunstenaar en een hacker een nieuwe manier om naar de wereld te kijken. “The Billion Dollar Code” onthult het waargebeurde verhaal van twee Duitse pioniers die Google aanklagen voor het gebruik van hun innovatieve Google Earth-algoritme. Het is een juridische thriller doordrenkt met technologische genieën, rechtbankdrama’s en de onverwachte helden die de wereld van techintellect uitdagen.

 

3. The future of

Stap binnen in de toekomst met “The Future of,” een docuserie die je meeneemt op een futuristische reis met experts die de grenzen van technologische mogelijkheden verkennen. Van het vertalen van dierentaal met behulp van AI tot het swipen naar liefde op basis van biometrische gegevens, deze serie biedt een betoverende blik op wat ons te wachten staat. Verwacht een mix van wonderen, innovatie en intrigerende discussies over de technologische revolutie die onze wereld zal vormgeven.

 

4. Free guy

In conclusie wordt AI steeds onmisbaarder in de IT-wereld. Hoewel sommige developers nog terughoudend zijn, tonen onderzoeken aan dat velen van plan zijn AI in de toekomst te integreren. Terwijl AI enorme voordelen biedt op het gebied van efficiëntie en productiviteit, benadrukt het ook de noodzaak van kritische supervisie. Sommige taken moeten nog steeds worden toevertrouwd aan menselijke expertise. De toekomst belooft een verdere integratie van AI in IT-taken, maar gebruik de tool met zorg.

 

5. Ik weet je wachtwoord

In de driedelige Videoland Original documentaire “Ik Weet Je Wachtwoord” duikt RTL Nieuws-journalist Daniël Verlaan in de wereld van ransomwarecriminelen. Hij infiltrreert in verschillende Telegram-groepen om online shamers te confronteren en laat zien hoe kwetsbaar onze groeiende afhankelijkheid van het internet is voor hackers. De serie belicht onderwerpen zoals ransomware, exposing, en het dark web, waarbij Verlaan spreekt met criminelen, slachtoffers en experts om inzicht te geven in een wereld die voor velen verborgen blijft.

 

6. Ready Player One

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Ernest Cline, neemt Ready Player One je mee naar een dystopische toekomst waarin mensen een virtuele realiteit betreden om te ontsnappen aan hun dagelijkse leven. Het zit boordevol popcultuurreferenties en is een visueel spektakel voor elke tech-liefhebber.

CODE YOUR WAY TO HAPPINESS

BEN JIJ EEN JUNIOR SOFTWARE DEVELOPER?

Vul dan de marktwaarde tool van Generation IT in! Dit vergroot de kans op een gave baan als software developer.